PREHRANA

Dober tek!

JEDILNIKI 2023/24

AVGUST

JULIJ

JUNIJ

MAJ

APRIL

MAREC

FEBRUAR

JANUAR

DECEMBER

NOVEMBER

OKTOBER

SEPTEMBER

PREHRANA PREDŠOLSKIH OTROK

V obdobju odraščanja je ustrezen način prehranjevanja ključnega pomena, saj telo hrano, ki jo zaužijemo, porabi za izgradnjo kosti, mišic in organov, vpliva pa tudi na razvoj možganov. V tem obdobju je zato izjemno pomembno, ne le, da otrok jé dovolj, ampak predvsem da uživa kakovostno, raznoliko in zdravo hrano. Prehranske potrebe otrok se v času rasti in razvoja spreminjajo. Razvoj telesa je najhitrejši v začetku življenja, nekoliko se upočasni sredi otroštva, in spet okrepi v času pubertete, nakar se ustali. Prav zaradi pospešene rasti, pa tudi zaradi večje vsakodnevne aktivnosti, otroci potrebujejo relativno veliko energije glede na svojo velikost. Da zadostimo vsem potrebam po makro- in mikrohranilih, otrokom v prvi vrsti ponudimo s hranili bogata živila, ki naj bodo čim bolj raznolika. 

Prve izkušnje s hrano pomembno vplivajo na izoblikovanje prehranskih navad, pri čemer imajo starši pomembno vlogo, saj s svojim zgledom odločilno vplivajo na njihov razvoj.

Povzeto po: https://prehrana.si/

 

DIETE

Na podlagi veljavnega zdravniškega potrdila, v vrtcu Lipa za otroke pripravljamo tudi dietne obroke. Kakovost in varnost živil v našem vrtcu je zagotovljena z vzpostavljenim preventivnim sistemom HACCP.

Potrdilo

(Skupno 12.729 obiskov, današnjih obiskov 7)
Dostopnost