Res da je vročina, kljub temu se imamo prima.

Z vodo se hladimo, preganjamo vročino.

V vodi čofotamo in super se imamo!

 

Letošnje poletje nam je postreglo z dolgimi vročimi julijskimi dnevi, zato smo v vrtcu za naše otroke pripravili različne osvežilne aktivnosti, ki so popestrile vrtčevski vsakdan. Veliko časa smo preživeli na prostem na osenčenih delih igrišča in v gozdu ob vrtcu, kjer smo izvajali elemente gozdne pedagogike in konstruiranje z naravnimi materiali, vseskozi pa upoštevali tudi določila projekta Varno s soncem.
V vročih poletnih dneh je najboljša osvežitev voda, zato smo vodo vključili tudi v igro in za otroke pripravili vodne igre. Otroci so v vrtec prinesli kopalke, brisače in različne vodne pripomočke, s katerimi so se igrali, osvežili, tekmovali. Igro z vodo pa smo otrokom omogočili tudi v drugi obliki, in sicer so otroci v igro vključevali led: čutna pot iz ledu, led kot konstrukcijski gradnik v peskovniku, uporaba ledu v likovnem kotičku na prostem, kjer je led poskrbel za čarobno topitev pastelnih voščenk, ipd. Da so otroci imeli možnost igre z ledom se strokovne delavke zahvaljujemo gospodu Jaki Obrezu (Ledek.si), ki je s svojim prispevkom obogatil igro otrok.

Ob besedi poletje, si v mislih pričaramo kopalke, plažo, vodo, morje, sprostitev in brezskrbnost…. Nikakor pa ne gre tudi brez sladoleda! Le tega nam je prijazno v vrtec pripeljal gospod Goran Lokmić in tako otrokom in strokovnim delavkam posladkal dopoldne. Sladoleda so bili deležni prav vsi otroci, tudi otroci z dietami, za kar se gospodu Goranu iskreno zahvaljujemo!

Strokovne delavke vrtca

       

 

    

                                                         

 

     

 

                                   

                                                         

 

                  

 

                

 

                                               

 

                             

 

                                    

 

         

 

                                               

         

     

 

                              

 

                            

 

                            

 

                                          

 

               

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost