Vzgojiteljice smo že nekaj dni pred pustom v oddelkih prvega starostnega obdobja organizirale dejavnosti preoblačenja v različne kostume, enostavne poslikave obrazov, natikanje enostavnih krink ter rajanje ob pustni glasbi.

Otroci so z velikim veseljem brskali po kostumih, pokrivalih in lasuljah. Natikali so pokrivala in krinke na glave, opazovali drug drugega, nekateri so se ogledovali v ogledalu. Pri oblačenju kostumov smo pomagale vzgojiteljice.

 Otroci so v večini tovrstne dejavnosti doživljali kot zabavo in uživali v interakcijah z drugimi otroki.

Na pustni torek so v vrtec prihajale prikupne pustne šeme, ki so druga drugo najprej opazovale, prepoznavale, kmalu pa so začele komunicirati med seboj in se zabavati.

Vse pustne šeme prvega starostnega obdobja so se po slastnem pustnem zajtrku zbrale v skupnem prostoru in zbudile spečega medvedka, ki je spal v brlogu.

Medvedek si je umil zobe, telovadil, plesal in iskal izgubljeno dudo. Pustne šeme so mu pri iskanju dude pomagale. Ker vedno znova ni našel dude, so ga šeme v dobro voljo spravljale z gibanjem in plesom ob glasbi.

Končno je s pomočjo maškar našel dudo, ampak hitro ugotovil, da je že velik in dude ne potrebuje več. Skupaj z maškarami je dudo vrgel skozi vrata.

Vse maškare so zarajale ob pustni glasbi, se veselile in zabavale.

 Po kosilu so utrujene zaspale.

 

Strokovne delavke

               

 

              

   

 

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost