Jesensko listje je naznanilo prihod jeseni, le-to pa smo v našem vrtcu tradicionalno obeležili s praznovanjem jesenske prireditve Tetka jesen. Tetka jesen nas je tako obiskala v torek, 11.oktobra 2022 v dopoldanskem času. Prireditev smo otvorili z ogledom dramatizirane predstave strokovnih delavk našega vrtca z naslovom Debela repa, ki so si jo otroci ogledali že tekom Tedna otroka. Ob tokratni predstavi so otroci pomagali dedku, babici in njunim živalim, tako nam je s skupnimi močmi le uspelo izvleči Repo Velikanko! Res je bila velika, a tudi nas je bilo veliko, zato pa nam je uspelo!

Po igrani predstavi Debela repa so se otroci 1. in 2. starostnega obdobja razporedili po pripravljenih jesenskih delavnicah, kjer so otroci 1. starostnega obdobja sodelovali pri izdelavi jesenskih kronic in pasov ter plahutali in lovili jesensko listje s pomočjo Kindyroo padala, ob enem se na jesenski tržnici sladkali z jabolki in pečenim kostanjem.

Otroci 2. starostnega obdobja pa so po predstavi najprej s skupnimi močmi po velikem igrišču poiskali razmetane dele strašila, ga skupaj sestavili, ter tako okrasili veliko igrišče našega vrtca. Ker so otroci 2. starostnega obdobja že starejši, nekateri tudi že predšolski, smo jesensko tržnico letos spremenili v izziv. Jabolka iz jesenske tržnice smo privezali na vrvice, otroci pa so jih poskušali pojesti brez pomoči rok. Morebiti so otroci tako pojedli več jabolka kot bi ga pripravljenega in narezanega na krhlje. Vsekakor pa so otroci v izzivu uživali, se smejali in se med seboj spodbujali! Jesenska tržnica je sicer tudi otrokom 2. starostnega obdobja ponujala še pečeni kostanj in grozdje, jesenske delavnice pa izdelovanje jesenskih kronic in ličkanje koruze.                                                                                         Edita Rednak, Katja Krevh, Irena Zemljič Hribar in Urška Krašovec

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost