Bežimo, skrijmo se, da nas ne ulovi in do solz nasmeji!

Končno smo dočakali najzanimivejšo noč v vrtcu. Malo nas je bilo strah, malo smo se veselili, a vsi smo jo željno čakali. Ves teden smo izdelovali bučne strahce, da nas bodo varovali in nam krajšali najdaljšo noč. Tudi slikali smo jih, predvsem pa smo se o njih veliko pogovarjali.

V petek popoldne smo doma s starši izdolbli buče in jih prinesli s seboj v vrtec. Vzgojiteljice so v buče vstavile svečke in jih prižgale. Joj, koliko veselih buč je bilo na kupu! Otroci smo se postavili okoli buč in staršem zapeli nekaj jesenskih pesmi: Jesensko listje, Jesenska in Marmelada. Potem smo se prijeli za roke in zaplesali okoli največje buče ter zapeli Kdo se buče ne boji.

Od staršev smo se hitro poslovili in se odpravili na lov za nagajivim strahcem, ki se nam je skril nekje v vrtcu. To je bila težka naloga, preiskali smo vse omare in predale, pogledali v vsak kot igralnice. A, nagajivca nismo našli! Veste, v temi in le z baterijskimi lučkami bi ga prav lahko zgrešili. Skoraj smo že obupali, potem pa smo ga zagledali na okenski polici razreda naše šole. Res je nagajiv ta naš strahec!

Sedaj pa nas je čakali še izziv v telovadnici – sprehod skozi tunel, kjer je bilo polno čudnih zvokov in velikih pajkov. Pogumni, smo se sami sprehodili in na koncu tunela dobili nagrado: svinčnik in čokoladico, ki sta bili skriti pod ogromnim pajkom. Malo manj pogumni pa so se v tunel podali v spremstvu vzgojiteljice in ravno tako prišli do nagrade.

Sledila je zabava v igralnici. Vsak otrok je imel eno glasbeno željo in je zaplesal svoj ples v senčnem teatru, ostali pa so ga posnemali. Ni manjkalo smeha in veselja in z veliko nejevoljo smo se odpravili k počitku. Vzgojiteljica nam je pred spanjem prebrala zgodbo Bav, bav in ob koncu smo vsi znali bavbavsko zakletev, s katero smo pregnali vse strahove, nagajivega strahca pa smo pičili z iglo, da se je razpočil, da nas ne bi budil vso noč.

Danijela Bertoncelj in Ana Kupec

 

 

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost