V petek, 19. 11. 2021, smo v okviru Dneva slovenske hrane in ob Mednarodnem letu sadja in zelenjave, v Vrtcu Lipa obeležili že 11. TRADICIONALNI SLOVENSKI MEDENI ZAJTRK, katerega namen je ozaveščanje o zdravih prehranskih navadah, o pomenu kakovostne, lokalno pridelane hrane, še posebno domačega sadja in zelenjave, o pomenu kmetijstva in čebelarstva v povezavi z vplivom na okolje, ravnanjem z odpadki ter embalažo.

Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo naslednja živila: kruh, med, maslo, mleko in jabolka ali drugo sadje iz lokalnega okolja.

Pri zajtrku so se nam pridružili tudi ravnateljica Mojca Rožman in župan Miran Jurkošek. Projektu smo se pridružili na pobudo Čebelarske zveze Slovenije s ciljem, da ustvari najštevilčnejši pevski zbor, ki bo usklajen kot čebelja družina, ter bo zapel pesem »Leti moja čebelca« izvajalca Šani Šeni, vsak na svoji lokaciji, ob istem času. Tako so otroci skupine Rdeči palček in Temno rdeči palček v družbi odličnega glasbenika Damjana Pasariča, ki je poskrbel za glasbeno spremljavo na kitari, v vrtčevski knjižnici glasno in ponosno zapeli čebel arsko pesem.

V vrtcu bomo skozi vso leto, v okviru projektnega dela in drugih dejavnosti, ozaveščali o pomenu uživanja zdrave in lokalno pridelane hrane, spoznavali pomen kmeta kot osnovnega pridelovalca hrane, pomen čebel in čebelarjev ter pomen trajnostne ekološke osveščenosti.

 

Klavdija Berglez, Mihela Jelenc, Magda Romih in Igor Pavlović

 

 

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost