V oddelku Svetlo zeleni palček (4 – 5 ) otroci vsakodnevno prepevajo otroške pesmi, seznanili pa so se tudi s skladbo ansambla Saša Avsenika z naslovom Čebelarska pesem. Pesem je bila zelo dobro sprejeta in otroci so se je ob pomoči NTC metode (slikovni zapis besedila) uspešno naučili. Ker so otroci osvojili že kar nekaj skladbic, smo se postopoma preizkusili tudi v nastopanju. Najprej smo nastopali v manjših skupinah pred vrstniki, kasneje pa tudi čisto zares, in sicer za kuharice našega vrtca! In to je bil čisto pravi prvi nastop Svetlo zelenih palčkov in odrezali so se odlično! Nastop je bil našim kuharicam tako zelo všeč, da so nas obdarile s čokoladicami, za kosilo pa so bile še palačinke! Res krasen dan!

Skladbo ansambla Saša Avsenika Čebelarska pesem sva strokovni delavki ujeli tudi v trajen zapis – posnetku petja naših otrok lahko tako prisluhnete tudi obiskovalci naše spletne strani!

In naj Vam zaupava še eno posebnost – posnetek otrok je našel pot tudi do ansambla Saše Avsenika samega in v pripetem linku si lahko ogledate odziv vseh članov ansambla! Lahko si samo predstavljate, kako presenečeni in navdušeni so bili nad odzivom ansambla otroci!

https://youtu.be/ME-ncFpZ-pQ

Naj glasba najde pot tudi do Vaših src,

želiva Vam obilo uživanja ob poslušanju!

Vzgojiteljici Katja Krevh in Ditka Rednak

 

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost