Letošnji Teden otroka, ki je potekal od 4. do 10. oktobra je nosil pomenljiv slogan: »Razigran uživaj dan!« Zveza prijateljev mladine je hotela poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, kot protiutež posledicam epidemije. Prav zaradi tega, smo teden posvetili igri in igranju. Igri, ki razvija telo, razvija domišljijo, spleta prijateljstva in nas povezuje.

Najboljši prostor za takšno igro je gozd. Otroci so v naravi manj obremenjeni, svobodneje razmišljajo in so bolj ustvarjalni.

V vrtcu Lipa smo izpeljali razigran teden, v katerem se je prepletalo gibanje, družba, narava, jezik, matematika in umetnost.

Otroci so uživali in prepevali v predstavi Razbita buča. Tudi sami so se vživeli v različne vloge in se preizkušali s dialogih. Iz odpadnega materiali smo ustvarili nove instrumente s katerimi smo ustvarjalno spremljali pesmice, ki smo se jih naučili.

Ob gibalnih karticah smo se zabavali v telovadnici in v naravi. Gozd je postal naša nepogrešljiva igralnica, ki je otrokom nudila veliko novih doživetij in spoznanj.

Razveselili smo se tudi obiska knjižničarke in tako zaključili zelo razigran teden, katerega pomen bomo prenašali skozi celotno leto.

Vzgojiteljica Mihaela

 

 

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost